Add

14 October 2015

Script for Latest GK for GPSC exam

Latest GK for GPSC exam

1. Who is the first indian cricketer to take Hat Trick in Test Cricket?
(A) Chetan Sharma
(B) Kapil Dev
(C) Harbhajan Singh
(D) Irfan Pathan
Ans. (C) Harbhajan Singh

2. Which is the longest bone in human body ?
(A) Femur
(B) Fibula
(C) Radius
(D) Stapes
Ans. (A) Femur

3. According to Ramayana, who was Bharat’s wife?
(A) Sita
(B) Urmila
(C) Mandavi
(D) Shruthukeerti
Ans. (C) Mandavi

4. Into which water body does river Narmada flow?
(A) Red Sea
(B) Arabian Sea
(C) Bay of Bengal
(D) Indian Ocean
Ans. (B) Arabian Sea

5. Where is Sardar Vallabhbhai Patel Police Academy situated?
(A) Mussoorie
(B) Dehradun
(C) Chandigarh
(D) Hyderabad
Ans. (D) Hyderabad

6. Who founded Forward Block political party ?
(A) A.O.Hume
(B) Subhash Chandar Bose
(C) Motilal Nehru
(D) Shyama Prasad Mukherjee
Ans. (B) Subhash Chandar Bose

7. Which architect designed the city of Chandigarh ?
(A) Edwin Lutyens
(B) Le Corbusier
(C) Charles Correa
(D) Herbert Baker
Ans. (B) Le Corbusier

8. Which planet is referred Morning Star as well as Evening Star ?
(A) Mars
(B) Venus
(C) Jupiter
(D) Mercury
Ans. (B) Venus

9. In Computers, One Byte equals to how many Bits ?
(A) 4
(B) 8
(C) 12
(D) 16
Ans. (B) 8

10. In first battle of Panipat, Babar defeated which Lodhi ruler to establish Mughals in India ?
(A) Ibrahim Lodhi
(B) Sikandar Lodhi
(C) Bahlul Lodhi
(D) Daulat Lodhi
Ans. (A) Ibrahim Lodhi
Like this do well preparation of GK for GPSC exam...
Kachhua can help you to prepare well in competitive exam by providing online material , video lectures and regular online tests(provided with Auto result and Daily solution)...

click the below link for preparation of GK with kachhua.....
GK


No comments:

Post a Comment