Add

26 December 2015

Important Indian History Questions


1. Which is the oldest text in the world ?
  • Yajur Veda
  • Atharva Veda
  • Rig Veda
  • Sama Veda
Ans. Rig Veda

2. How many Mandalas Rig Veda contains ?
  • 9 Mandalas
  • 10 Mandalas
  • 11 Mandalas
  • 12 Mandalas

Ans. 10 Mandalas

3. Which veda is important for Indian Music ?
  • Sama Veda
  • Yajur veda
  • Atharva Veda
  • Rig Veda
Ans. Sama Veda

4. Which of following was not a varna of Society ?
  • Shudra
  • Vaisya
  • Kshatriya
  • Vaiswik
Ans. Vaiswik

5. Mahajanapada Period was from ?
  • 700 BC to 375 BC
  • 650 BC to 350 BC
  • 625 BC to 350 BC
  • 600 BC to 325 BC
Ans. 600 BC to 325 BC

6. Ajatasatru was son of
  • Bimisara
  • Udayin
  • Shisunaga
  • None of above
Ans. Bimisara

7. Pali Texts are associated with ?
  • Hiduism
  • Budhhaism
  • Islam
  • Jews
Ans. Budhhaism

8. The Red Fort was built by :
  • Akbar
  • Shahjhan
  • Jahangir
  • Sher Shah
Ans. Shahjhan


Like this get many Information of GK with kachhua and get ready for GK of competitive exams.....
Kachhua.com can help you to prepare well in competitive exam by providing online material , video lectures and regular online tests(provided with Auto result and Daily solution)...

GK : kachhua.com
Click below links to join with kachhua..

GK :

BUY courses online and start preparing...!!The Best option to prepare better in less time!!!
Click Below link For online preparation of TALATI...!! 

No comments:

Post a Comment