Add

17 February 2016

Do you want to Crack competitive exams?? But worried about English grammar?? Here is the solution...

English is a global language and if you are looking for a shining future then it is essential for you to have good command on this language. So, candidates, to keep your English preparation up to mark join with kachhua.....

English Grammar Examples:

1). Every human being is ________to the Almighty for his actions on earth.
       A. Faithful
       B. Liable
       C. Accountable
       D. Approach
       E. None of these

Ans: Accountable

2). All jobs are respectable ________of their nature.
  
A. Immaterial
B. Irregular
C. Irrespective
D. Irresponsible
E. None of these
Ans: Irrespective

3). ANTONYMS: AWKWARD
    
A. Clumsy
B. Ungainly
C. Ponderous
D. Clever
E. None of these

Ans : Clever

4). ANTONYMS: APPARENT
A. Masked
B. Evident
C.Obvious
D.Perceptible
E.None of these

Ans : Masked

5). SYNONYMS:NARRATING
A. Talking
B.Performing
C. Departed
D. Describing
E. None of these

Ans : Describing

6). SYNONYMS : ASTONISHED
A.Happy
B. Shocked
C.Surprised
D.All of the above
E. None of these

Ans : Surprised

7). In the following questions a set of four words are given marked. In each set a word has been spelt in four different ways, one of which is correct. Choose the word correctly spell.
A. Sacreligious
B. Sacrelegious
C. Sacrilegious
D. Sacriligious
E. None of these 

Ans: Sacrilegious
8). Which of the following is spelled correctly?
A. Synonymus
B. Hippopotamous
C. Hypocrisy
D. Antonymus
E.None of these
Ans. Hypocrisy
9).No matter where that prisoner tries to ________, the police will find him sooner or later.
A. Imprison
 B. Arrest
 C. Find
 D. Hide
 E. None of these
Ans : Hide

10). It is a shame that many people in the world have to live _______basic necessities such as food and shelter.
       A. Along
       B. Including
       C. Despite
       D. Without
       E. None of these

Ans: Without

Like this, do more preparation of English Grammar with kachhua.com.
What does kachhua provide?
Video lecture: Here we provide videos, in which all important topics are included. By these videos you can learn everything at your home. There is no requirement to go to any coaching class.
MaterialHere we provide online exam material, which you can read in your PC or mobile.
Test and solution: Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided, by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.

So get ready for English grammar of competitive exam with kachhua...
Complete English : kachhua.com

Now do online preparation of Competitive Exams with kachhua.com...

No comments:

Post a Comment