Add

23 May 2016

Basic General knowledge quetion And Answer for Competitive exam


1. Which crop is sown on the largest area in India?  

A.  Rice
B.  Wheat
C.  Sugarcane
D.  Maize

Answer : A.  Rice


2. The value of Gold is determined in 

A.  Rome
B.  Washington
C.  Teheran
D.  London

Answer : D.  London


3. The state which has the largest number of sugar mills in India is  

A.  Bihar
B.  Haryana
C.  Punjab
D.  Uttar Pradesh

Answer : D.  Uttar Pradesh


4. First University in India was founded at  

A.  Bombay
B.  Chennai
C.  Calcutta
D.  Delhi

Answer : C.  Calcutta

5. Tajmahal is on the banks of  

A.  Ganges
B.  Jamuna
C.  Tapti
D.  Cauvery

Answer : B.  Jamuna

6. The currency notes are printed in  
A.  New Delhi
B.  Nasik
C.  Nagpur
D.  Bombay

Answer : B.  Nasik

7. Which is the Land of the Rising Sun?  

A.  Japan
B.  Australia
C.  China
D.  Taiwan

Answer : A.  Japan


8. The largest ocean in the world is  

A.  The Indian Ocean
B.  The Antarctic
C.  The Atlantic Ocean
D.  The Pacific Ocean

Answer : D.  The Pacific Ocean

9. Kalahari Desert is in  

A.  India
B.  Chile
C.  South Africa
D.  Saudi Arabia

Answer : C.  South Africa

10. Mica is available abundantly in  
A.  Bihar
B.  Haryana
C.  Karnataka
D.  Rajasthan

Answer : A.  Bihar


Let's do competitive exam Gernal knowledge  preparation ......

Kachhua.com  provide Most Important Gernal Knowledge Quation  And Much more..........


What does kachhua provide?

Video lecture : Here we provide videos in which all important topics are included.By these videos you can learn everything at your home.There is no requirement to go to any coaching class.
Material : Here we provide Online  exam material,which you can read in your PC or mobile.
Test and solution : Here we provide daily online test. The solutions of these tests are also provided,by which you can test yourself that how much you learned and can improve your performance by more practice and preparation.
For do preparation online with kachhua, click on the below links...
Binsachivalay clerk Full course: 

Click the below link For other competitive exams like GPSC, IBPS, CCC, UPSC, HTAT, TET, TAT etc. :

No comments:

Post a Comment