Add

6 January 2016

Important Questions for GK of Competitive exams


1. Which of the following states became the first state in the country to accept electronic motor insurance policies?
[A]Tamil Nadu
[B]West Bengal
[C]Gujarat
[D] Telangana
Ans. Telangana

2. Which of the following state governments has launched the Janma Bhoomi – Maa Vooru programme?
[A]Karnataka
[B]Andhra Pradesh
[C] Telangana
[D]Odisha
Ans. Andhra Pradesh

3. Which of the following cities is the host for the 103rd Indian Science Congress (ISC)?
[A]Vishakhapatnam
[B]Allahabad
[C]Mysuru
[D]Ahmedabad
Ans. Mysuru

4. Which of the following countries has won the SAFF Suzuki Cup 2015?
[A]Afghanistan
[B]India
[C]Sri Lanka
[D]Bangladesh
Ans. India

5. Arunima Sinha is related to which of the following fields?
[A]Journalist
[B]Politician
[C]Mountaineer
[D]Terpsichorean
Ans. Mountaineer

6. Which of the following states has launched Amma Seeds scheme?
[A]Nagaland
[B]Gujarat
[C]Tamil Nadu
[D]Karnataka
Ans. Tamil Nadu

7. Which of the following states celebrate the Raja Rani Music Festival?
[A]Mizoram
[B]Nagaland
[C]Tamil Nadu
[D]Odisha
Ans. Odisha

8. Ardhendu Bhushan Bardhan, who passed away recently, was related to which of the following fields?
[A] Sports person
[B]Politician
[C]Scientist
[D]Mathematician
Ans. Politician

9. The 21st INCOFYRA (International Conference on Frontiers in Yoga Research and its Applications) is hosted by which of the following cities?
[A]Bengaluru
[B]Surat
[C]Varanasi
[D]Dehradun
Ans. Bengaluru

10. Who of the following has been appointed as the CMD of Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)?
[A]Nikhil Chopra
[B]Amitabh Mathur
[C]B P Rao
[D]Atul Sobti
Ans. Atul Sobti 

Like this get many Information of GK with kachhua and get ready for GK of competitive exams.....
Kachhua.com can help you to prepare well in competitive exam by providing online material , video lectures and regular online tests(provided with Auto result and Daily solution)...

Click below links to join with kachhua...

BUY courses online and start preparing...!!The Best option to prepare better in less time!!!

 

No comments:

Post a Comment