Add

8 June 2016

Important Reasoning Question for Bank Exam

1. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Key    2. Door    3. Lock
4. Room    5. Switch on   

A.     5, 1, 2, 4, 3    B.     4, 2, 1, 5, 3
C.     1, 3, 2, 4, 5    D.     1, 2, 3, 5, 4

Answer: Option C

2. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Word    2. Paragraph    3. Sentence
4. Letters    5. Phrase   

A.     4, 1, 5, 2, 3    B.     4, 1, 3, 5, 2
C.     4, 2, 5, 1, 3    D.     4, 1, 5, 3, 2

Answer: Option D

3.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Police    2. Punishment    3. Crime
4. Judge    5. Judgement   

A.     3, 1, 2, 4, 5    B.     1, 2, 4, 3, 5
C.     5, 4, 3, 2, 1    D.     3, 1, 4, 5, 2

Answer: Option D



4.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Family    2. Community    3. Member
4. Locality    5. Country   

A.     3, 1, 2, 4, 5    B.     3, 1, 2, 5, 4
C.     3, 1, 4, 2, 5    D.     3, 1, 4, 5, 2

Answer: Option A

5. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Poverty    2. Population    3. Death
4. Unemployment    5. Disease   

A.     2, 3, 4, 5, 1    B.     3, 4, 2, 5, 1
C.     2, 4, 1, 5, 3    D.     1, 2, 3, 4, 5

Answer: Option C

6.Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaf    2. Fruit    3. Stem
4. Root    5. Flower   

A.     3, 4, 5, 1, 2    B.     4, 3, 1, 5, 2
C.     4, 1, 3, 5, 2    D.     4, 3, 1, 2, 5

Answer: Option B


7. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Nation    2. Village    3. City
4. District    5. State   

A.     2, 3, 4, 5, 1    B.     2, 3, 4, 1, 5
C.     1, 3, 5, 4, 2    D.     1, 2, 3, 4, 5

Answer: Option A



8. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Caste    2. Family    3. Newly married Couple
4. Clan    5. Species   

A.     2, 3, 1, 4, 5    B.     3, 4, 5, 1, 2
C.     3, 2, 1, 4, 5    D.     4, 5, 3, 2, 1

Answer: Option C



9. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Cut    2. Put on    3. Mark
4. Measure    5. Tailor   

A.     3, 1, 5, 4, 2    B.     2, 4, 3, 1, 5
C.     1, 3, 2, 4, 5    D.     4, 3, 1, 5, 2

Answer: Option D



10. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. House    2. Street    3. Room
4. Town    5. District   

A.     3, 2, 1, 4, 5    B.     3, 1, 4, 2, 5
C.     3, 1, 2, 4, 5    D.     3, 1, 2, 5, 4


Answer: Option C
Bank Exam : kachhua.com
online preparatuin for bank exam Reffer below link..

SBI Exam Full Course:

No comments:

Post a Comment